Seborrhea kezelése

 

A seborrhoea, más néven seborrheás dermatitis, egy gyakori bőrbetegség, amely piros, viszkető, pikkelyes foltokat okoz, különösen azokon a területeken, ahol a bőr nagyobb mennyiségű faggyút termel, mint például a fejbőr, az arc, a fül és a mellkas. A betegség pontos oka nem ismert, de a Malassezia nevű gomba túlzott szaporodása és a gyulladásos reakciók kombinációja valószínűleg szerepet játszik a kialakulásában.

A seborrheás dermatitis gyakran krónikus és visszatérő jellegű. A kezelési lehetőségek közé tartoznak kén-, cink-, teer- vagy kortikoszteroid-tartalmú samponok és krémek, valamint antifungális krémek a gomba növekedésének ellenőrzésére. Néhány esetben orális gyógyszerekre vagy fényterápiára is szükség lehet.

A seborrhoea kezelése során fontos a megfelelő bőrápolási rutin betartása, valamint az irritáló anyagok és termékek kerülése. A kezelés célja a tünetek enyhítése és a kiújulások megelőzése.

 
 

Amennyiben bőrrel kapcsolatos problémái vagy panaszai vannak, vagy érdekli az aktuális bőrfiatalító és bőrápoló lehetőségek széles tárháza, kérjük, látogasson el hozzánk bizalommal!


Időpontot foglalok