Pigmentfoltok kezelése

 

A pigmentfoltok a bőrön megjelenő sötét foltok, melyeket a melanin túlzott felhalmozódása okoz. Ezek a foltok különböző okokból alakulhatnak ki, mint például a túlzott napozás, öregedés, hormonális változások (pl. terhesség alatti melasma) vagy bőrsérülések utáni hegesedés.


Kezelés: Számos kezelési lehetőség létezik a pigmentfoltok csökkentésére vagy eltávolítására:


  • Topikális krémek: Olyan hatóanyagokat tartalmaznak, mint a hidrokinon, az alfa-hidroxi savak vagy a C-vitamin, amelyek halványítják a foltokat.
  • Kémiai hámlasztás: Savakkal eltávolítja a bőr felső rétegét, ami elősegíti az új, világosabb bőr növekedését.
  • Lézerterápia: Specifikus hullámhosszúságú fényt használ a melanin elpusztítására anélkül, hogy károsítaná a környező szöveteket.
  • Mikrodermabrázió és mikroneedling: A bőr felső rétegének eltávolítására vagy serkentésére szolgálnak, ami elősegíti az új bőr képződését.
  • Fényterápia (IPL, intenzív pulzáló fény): Célzott fényimpulzusokat használ, hogy csökkentse a melanin mennyiségét a bőrben.

A pigmentfoltok megelőzésére érdemes fényvédőt használni, és kerülni a túlzott napozást. Minden esetben ajánlott bőrgyógyászhoz fordulni a pigmentfoltok pontos diagnosztizálásához és a legmegfelelőbb kezelési módszer kiválasztásához.

 
 

Amennyiben bőrrel kapcsolatos problémái vagy panaszai vannak, vagy érdekli az aktuális bőrfiatalító és bőrápoló lehetőségek széles tárháza, kérjük, látogasson el hozzánk bizalommal!


Időpontot foglalok