Érelváltozások

 

Értágulatok arcon: Az arcon lévő értágulatok, vagy más néven teleangiektáziák, apró, kiterjedt véredények, amelyek a bőr felszínén jelennek meg, leggyakrabban az orron, az arcon és a nyakon. Ezek a tágult erecskék piros, kék vagy lila színűek lehetnek. Az értágulatokat számos okból kifolyólag alakulhatnak ki, köztük a genetikai hajlam, a bőr krónikus napnak való kitettsége, a hormonális változások, a bőrbetegségek (például a rosacea), valamint az életkorral járó változások.

Az értágulatok gyakran esztétikai aggodalmat okoznak a betegek számára. A kezelési lehetőségek között szerepel a lézerterápia és az elektrokauterizáció, amelyek célja az érintett erecskék eltávolítása vagy elzárása. A megfelelő fényvédő használata és a napfénynek való túlzott kitettség elkerülése segíthet megelőzni az értágulatok kialakulását vagy súlyosbodását.

 
 

Amennyiben bőrrel kapcsolatos problémái vagy panaszai vannak, vagy érdekli az aktuális bőrfiatalító és bőrápoló lehetőségek széles tárháza, kérjük, látogasson el hozzánk bizalommal!


Időpontot foglalok